Нідерланди й Данія зобов'язуються передати Україні винищувачі F-16, — Рютте

15:50, 20 серпня 2023
Нідерланди та Данія зобов'язуються передати літаки F-16, коли будуть виконані умови для такої передачі, — сказав прем'єр-міністр Нідерландів.
Нідерланди й Данія зобов'язуються передати Україні винищувачі F-16, — Рютте
Фото: Володимир Зеленський/Телеграм
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нідерланди й Данія взяли на себе зобов’язання передати Україні винищувачі F-16 після виконання умов для такої передачі. Про це заявив прем'єр-міністра Нідерландів Марк Рютте під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським.

Він зазначив, що в травні Нідерланди заявили, що навчатимуть українських пілотів для розгортання на F-16. Водночас неможливо проводити навчання у разі відсутності винищувачів.

"Тобто для навчання треба доставка літаків. Сьогодні ми можемо оголосити, що Нідерланди та Данія зобов'язуються передати літаки F-16 Україні, коли будуть виконані умови для такої передачі", - заявив Рютте. 

Нагадаємо, що 20 серпня Зеленський разом з дружиною Оленою і командою прибули з візитом до Нідерландів. Головне питання - поставка Україні сучасних винищувачів F-16.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду