У США прокоментували переговори Ердогана з Путіним щодо «зернової угоди»: Вітаємо зусилля Туреччини та ООН

09:08, 5 вересня 2023
У Дерджепі США підкреслили, що рішення рф вийти з зернової ініціативи «завдає шкоди суспільствам, вразливим до відсутності продовольчої безпеки в усьому світі».
У США прокоментували переговори Ердогана з Путіним щодо «зернової угоди»: Вітаємо зусилля Туреччини та ООН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Державному департаменті прокоментували вчорашні переговори президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з російським диктатором Путіним, які стосувалися, зокрема продовження "зернової угоди".  Заяву речника американського зовнішньополітичного відомства наводить CNN

Зазначається, що у Держдепі вітають зусилля Туреччини щодо відновлення "зернової угоди", попри те, що переговори Путіна з Ердоганом не завершилися проривом.

"Ми вітаємо зусилля Туреччини та інших країн, спрямовані на те, щоб переконати росію повернутися до угоди. Ми взаємодіємо з Організацією Об’єднаних Націй і з Туреччиною, які доклали багато зусиль, щоб зробити Чорноморську зернову ініціативу можливою і дієвою", – сказав представник Держдепу.

У відомстві подякували Туреччині за “її важливі дипломатичні та оперативні зусилля”, спрямовані на досягнення нової угоди.

Представник Держдепу додав, що рішення рф припинити свою участь в ініціативі "завдає шкоди суспільствам, вразливим до відсутності продовольчої безпеки в усьому світі".

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду