Мін’юст подав позов з метою націоналізації мережі АЗС Shell в Україні, - ЗМІ

12:06, 6 жовтня 2023
Активи, що належать російському бізнесмену Едуарду Худайнатову, можуть стягнути в дохід держави, - Мін’юст повідомив про позов.
Мін’юст подав позов з метою націоналізації мережі АЗС Shell в Україні, - ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 4 жовтня, Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення в дохід держави активів, що належать російському бізнесмену Едуарду Худайнатову. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства юстиції.

Як повідомляють ЗМІ, зокрема, Forbes.ua та Бабель, внаслідок цього позову держава може націоналізувати мережу АЗС Shell.

«У позові третіми особами, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, вказано компанії Todwick Holdings Ltd, Cicerone Holding B.V., Bogstone Holding B.V., ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «Інвест-Регіон», Івана Коларова, Eatongate Holdings Ltd, ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», ТОВ «Рентойл», ТОВ «АльянсУкраїна» та ТОВ «Альянс Ойл Україна».

Худайнатов є власником російського ВАТ «Незалежна нафтогазова компанія» та колишнім першим віце-президентом, заступником голови правління й членом ради директорів російської нафтової компанії «Роснефть».

Відповідачем здійснюється суттєве сприяння в організації матеріально-технічного забезпечення збройної агресії в Україні шляхом постачання підконтрольними йому підприємствами товарно-матеріальних цінностей у вигляді пального на потреби державного оборонного комплексу рф та сплати податків і зборів до державного бюджету країни-агресорки у значних розмірах», - зазначають в Мін'юсті.

За даними Forbes.ua, з 2007 року власник мережі Shell в Україні – ТОВ «Альянс Холдинг». Це було спільне підприємство, 51% якого належало Shell, 49% – «Альянс Ойл Україна». «Альянс Ойл Україна» була дочірньою структурою «Незалежної нафтогазової компанії» («ННК») росіянина Едуарда Худайнатова, каже директор компанії «Консалтингова група А-95» Сергій Куюн.

В свою чергу, в компанії повідомили наступне.

«Мережа АЗС в Україні належить не підсанкційному олігарху, а Shell plc. Shell plc є власником Shell Україна. Частка власності становить 97.4 %. Відповідне рішення Палати з питань підприємництва Апеляційного суду м. Амстердам», - зазначили у компанії.

Раніше ми писали, що активи Glusco передано в управління «Укрнафти».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва