Хто має право отримувати субсидію: подробиці

08:59, 7 жовтня 2023
Житлово-комунальні субсидії вже понад 25 років залишаються головним механізмом соціального захисту українців.
Хто має право отримувати субсидію: подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Процедура оформлення житлової субсидії залишається актуальною, особливо в умовах постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Міністерство соціальної політики України пояснило, хто може претендувати на субсидію.

Відповідно до чинного законодавства, житлову субсидію можуть отримати наступні категорії осіб:

  • Особи, зареєстровані у житловому приміщенні. Це охоплює громадян, які є зареєстрованими мешканцями певного житлового об'єкта.
  • Особи, що орендують житло на підставі договору оренди. Такі громадяни можуть подавати заяви на отримання субсидії, якщо вони оплачують житлово-комунальні послуги власникам житла.
  • Внутрішньо переміщені особи, які фактично проживають у житловому приміщенні, навіть без укладення договору оренди. У такому випадку, для отримання субсидії потрібно надати документи, що підтверджують їхнє фактичне проживання за вказаною адресою, такі як довідка відповідного органу.
  • Неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки, або недієздатні особи працездатного віку, яким встановлено опіку або піклування. У цьому випадку заяву на отримання субсидії подає опікун або піклувальник.
  • Індивідуальні забудовники, якщо будинок ще не прийнятий в експлуатацію, але нараховується плата за житлово-комунальні послуги. Для цієї категорії громадян необхідно подати документи, що підтверджують фактичне проживання за вказаною адресою домогосподарства.

Варто враховувати, що правила щодо житлово-комунальних субсидій можуть змінюватися з часом, тому рекомендується звертатися до місцевих органів соціального захисту населення або інших відповідних установ для отримання актуальної інформації та консультацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Мазур
    Микола Мазур
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Олександр Сарбей
    Олександр Сарбей
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області