Допоміг окупантам захопити газове підприємство у Куп’янську: взято під варту колаборанта

13:20, 20 жовтня 2023
Чоловік під час окупації обійняв «керівну посаду» на підприємстві.
Допоміг окупантам захопити газове підприємство у Куп’янську: взято під варту колаборанта
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Харківській області правоохоронці повідомили про підозру 56-річному мешканцю м. Куп‘янськ за фактом пособництва державі-агресору.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, колишній інженер Куп’янського управління магістральних газопроводів під час окупації міста підтримав російських загарбників.

«Спочатку він допоміг ворогам створити фейковое «газовое предприятие» на матеріально-технічній базі українського підприємства. У червні минулого року окупанти призначили його там «руководителем».

При цьому чоловік достовірно знав, що так зване «предприятие» буде діяти з метою співпраці з представниками держави-агресора та за їх завданням здійснювати забезпечення діяльності магістральних газопроводів шляхом підкачки газу з рф, заздалегідь відключившись від газотранспортної системи України», - сказано у повідомленні.

На цій «посаді» підозрюваний надавав вказівки своїм підлеглим рити траншеї та будувати інші фортифікаційні укріплення для окупантів, використовуючи захоплену техніку українського підприємства.

Також він надав у користування приміщення підприємства для розміщення автомобілів «народної міліції» з метою їх збереження від обстрілів.

За роботу на ворога чоловік мав отримувати 50 тисяч російських рублів, проте через деокупацію регіону гроші від «нової влади» йому так і не надійшли.

Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваного взято під варту без права внесення застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду