Незаконна рубка дерев у волинському заповіднику: в управління держави повернуто понад 600 кубометрів лісу

21:30, 2 листопада 2023
Посадовці національного природного парку Волині та місцевий підприємець організували незаконну рубку столітніх дерев.
Незаконна рубка дерев у волинському заповіднику: в управління держави повернуто понад 600 кубометрів лісу
Джерело фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після розслідування незаконної рубки дерев у заповіднику Ківерцівського НПП «Цуманська Пуща» на Волині працівники ДБР передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів арештований дуб-кругляк вартістю понад 21 мільйон гривень, – повідомляє ДБР.

В ході розслідування було встановлено, що оборудку для вирубування лісу організували посадовці національного природного парку, а також місцевий підприємець.

У серпні 2023 року під час перевірки кількох дільниць лісництва правоохоронці виявили 48 зрубаних дубів, серед яких були дерева віком понад 165 років, а також дерева інших порід. Загальна екологічна шкода від таких дій становила близько 16,5 мільйонів гривень.

Під час подальших слідчих дій, біля огорожі одного з приватних підприємств, яке було причетне до незаконної рубки, було виявлено ще 870 колод дубової деревини.

Загальний об'єм вилученої деревини склав понад 600 кубометрів, а її вартість оцінюється в понад 21 мільйон гривень. За клопотанням ДБР, суд вирішив арештувати цю деревину, і тепер вона передана на потреби держави. В рамках кримінального провадження проводиться екологічна експертиза та інші процесуальні дії, за результатами яких винуватцям буде повідомлено про підозру.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді