Вистави онлайн та «е-афіша»: у Харкові запровадять новий формат роботи театрів

08:53, 4 листопада 2023
Планується, що театри даватимуть вистави в інтернеті.
Вистави онлайн та «е-афіша»: у Харкові запровадять новий формат роботи театрів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Харківська облрада збирається змінити формат роботи в обласних театрах, а вистави планують транслювати у відеоформаті. 1 листопада вже відбулася нарада, на якій обговорювали етапи впровадження цього рішення. Про це йдеться у повідомленні облради. 

Планується, що театри даватимуть вистави в інтернеті. Це дасть їм змогу зберегти трупи та репертуар, а глядачам - насолоджуватися майстерністю харківських акторів онлайн. Глядачі купуватимуть квитки на театри в інтернеті, у Харкові створять так звану "е-афішу".

В облраді назвали це "зміною формату надання культурно-масових послуг населенню". Раніше цього року держтеатрам Харківщини заборонили проводити заходи через те, що заклади не мають облаштованих укриттів. 

Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба зазначила, що проєкт з переведення театрів в онлайн-формат обговорюється вже не вперше й вирішує низку питань. 

"Це дасть змогу зберегти трупи та репертуар театрів, оновити його, отримувати гроші, користуючись "електронною купівлею" квитків на наші онлайн-вистави, дати можливість глядачу у будь-яких куточках світу насолоджуватися майстерністю харківських акторів, доробком харківських культурних діячів, а також, - залишитись вагомою складовою культурного фронту України", - сказала вона. 

На зустрічі, де обговорювались нововведення, були присутні й представники обласних театрів - Харківської обласної філармонії, академічного театру музичної комедії, державного академічного театру ляльок ім. В.А. Афанасьєва, державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, театру для дітей і юнацтва, Харківського академічного драматичного театру. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська