Кількість хворих на гепатит A у Вінницькій області продовжує рости

19:23, 6 листопада 2023
Крім Вінниці, випадки хвороби на гепатит A зафіксовані в Могилів-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.
Кількість хворих на гепатит A у Вінницькій області продовжує рости
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кількість випадків вірусного гепатиту A в Вінницькій області продовжує зростати і наразі зафіксовано 280 хворих. Про це повідомляє Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Протягом останньої доби був зафіксований лише один новий випадок цього захворювання, але загалом кількість хворих досягла 280 осіб. З цього числа лабораторно підтверджено 245 випадків. Наразі 54 пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні, а 128 вже були виписані.

Серед хворих на гепатит A 36 дітей, включаючи дітей дошкільного віку. З них 24 дитини вже отримали виписку з лікарні. Також зафіксовано 12 випадків серед студентів та 14 випадків серед працівників освітніх закладів.

Загалом, ліжка, призначені для лікування пацієнтів з вірусним гепатитом A, вже завантажені на 22% своєї потужності. Для надання допомоги пацієнтам із інфекційними хворобами на території Вінницької області виділено 338 ліжок. 

Для надання допомоги пацієнтам із інфекційними хворобами на території Вінницької області виділено 338 ліжок. Організовано і проведено вакцинацію проти вірусного гепатиту A 597 особам, включаючи 549 медичних працівників та 48 контактних осіб, серед яких є 6 дітей.

Крім Вінниці, випадки цього захворювання також зафіксовані в інших територіальних громадах області, включаючи Могилів-Подільський, Хмільник, Калинівку, Гайсин та Козятин.

Раніше ми писали, що на Вінниччині стався спалах Гепатиту А. Також вірус виявили в Івано-Франківську та на Тернопільщині. Новими областями розповсюдження вірусу стали Дніпропетровщина та Закарпаття.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду