В Україні відкрили відомості щодо реєстрації спеціального майнового права

12:00, 16 листопада 2023
Інформацію про будівництво та проектну документацію можна отримати на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
В Україні відкрили відомості щодо реєстрації спеціального майнового права
Джерело фото: auc.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) тепер доступні всі необхідні відомості щодо реєстрації спеціального майнового права (СМП). Це означає, що кожен громадянин зможе отримати доступ до інформації про об'єкти нерухомості, включаючи майбутні об'єкти нерухомості (МОНи) та об'єкти незавершеного будівництва (ОНБ). Про це розповіла голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За її словами, на порталі тепер можна знайти інформацію щодо наявності прав на будівництво, проектну документацію, містобудівні умови та обмеження.

Ці зміни є результатом реалізації законопроєкту №5091, прийнятого Верховною Радою та підписаного Президентом. Цей закон встановлює запобіжники, що захищають інвесторів, які вкладають гроші в будівництво квартир, від недобросовісних забудовників та забезпечує прозорість ринку первинного житла.

Тепер на порталі можна знайти відомості про ОНБ та МОНи, такі як договори щодо організації та фінансування будівництва, інформацію про визначення гарантійної частки та розподіл прав, а також заяви про реєстрацію майнового права в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ДРРП).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України