У Києві закінчився рекордно аномальний безморозний період

15:30, 20 листопада 2023
Цього року у Києві рекордні 232 дні не було морозів.
У Києві закінчився рекордно аномальний безморозний період
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві завершився безморозний період, який тривав рекордні 232 дні, – повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними синоптиків, 18 листопада температура повітря вперше цієї осені знизилась до -0,2ºС, що свідчить про завершення безморозного періоду, який стартував 31 березня.

Середня дата першої заморозки у повітрі за багаторічними даними – 21 жовтня, а тривалість безморозного періоду, який тільки що завершився, склала 232 дні.

Експерти обсерваторії також наголошують, що найкоротші безморозні періоди у столиці були зафіксовані у 1902 та 1945 роках - лише 144 дні, тоді як рекордно довгий період без заморозків стався у поточному році - 232 дні.

«Незважаючи на те, що зима вже нагадала про себе, її офіційний початок відбудеться, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0°С у бік зниження. Середня дата такого переходу у Києві припадає на 29 листопада», – зазначили у Центральній геофізичній обсерваторії.

Нагадаємо, синоптики розповіли, де в Україні сьогодні очікувати сніг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва