«Ваша донька потрапила у ДТП»: у Києві затримали братів, які ошукали пенсіонерку

21:42, 21 листопада 2023
Двоє родичів видурили у жінки майже 10 тисяч євро.
«Ваша донька потрапила у ДТП»: у Києві затримали братів, які ошукали пенсіонерку
Фото: facebook.com/UA.KyivPolice
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронні органи затримали та повідомили про підозру братам, які ошукали 84-річну жінку на майже 10 000 євро. Про це повідомила пресслужба столичної поліції.

Жінка повідомила поліції, що на мобільний телефон її матері зателефонував невідомий та повідомив про страшну ДТП, у яку нібито потрапила донька.

«Тож він порадив пенсіонерці не зволікати, а терміново шукати кошти на операцію. Вже через пів години до квартири киянки прийшов незнайомець. Перебуваючи у стресовому стані, бабуся віддала йому всі заощадження. Про те, що пенсіонерка потрапила у пастку аферистів, з’ясувалось, коли донька прийшла провідати матір», - повідомив начальник територіального управління поліції Араік Кочкадамян.

Зловмисниками виявились уродженці Київської області, рідні брати 2003-го та 2004-го років народження. У них слідчі вилучили частину коштів, здобутих злочинним шляхом.

Слідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмірах, за попередньою змовою, групою осіб, в умовах воєнного стану. Суд вже обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Раніше ми писали, як українцям уберегти фінансові номери від шахраїв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду