«Здав» батька, щоб отримати «посаду» від Сальдо: на Херсонщині затримали депутата сільради

11:43, 24 листопада 2023
Під час окупації депутат-зрадник працював на ворога, брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив.
«Здав»  батька, щоб отримати «посаду» від Сальдо: на Херсонщині затримали депутата сільради
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Херсонщині затримали депутата однієї із селищних рад, який перейшов на бік рф у період захоплення регіону. Про це повідомляє СБУ. 

Зазначається, що чоловік входив до складу забороненої "Партії регіонів", а на початку вторгнення у 2022 році зустрічав колони ворога, які заходили на територію громади.

В період окупації він один з перших запропонував загарбникам свою "допомогу" у війні проти України. Для цього почав масово "здавати" рф місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей. Одним із перших був його батько, що мав проукраїнську позицію та виступав проти агресії росіїї.

Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні. Там до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці з окупантами.

При цьому депутата-зрадника призначили до окупаційної адміністрації, створеної гауляйтером Сальдо. На цій фейковій посаді він відповідав за розподіл "гумдопомоги" з рф між прихильниками кремлівського режиму.

Також зрадник неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам.

Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя, але правоохоронці встановили його місцеперебування та затримали.

Наразі затриманому повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду