В Україні сформували Єдиний реєстр засуджених за злочини щодо статевої недоторканості дітей

20:20, 29 листопада 2023
Сформовано реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті, що стане запобіжником від контакту зі злочинцями.
В Україні сформували Єдиний реєстр засуджених за злочини щодо статевої недоторканості дітей
Джерело фото: UKR.NET
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора анонсував успішне завершення першого етапу формування Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканості дітей.

Реєстр – це електронна база даних, розроблена для систематичного збирання, захисту, зберігання, пошуку та обліку інформації про осіб, засуджених за такі злочини. Важливо зазначити, що до реєстру також включені особи, чиє покарання було знято або погашено у встановленому законом порядку.

Наразі, за участі ювенальних прокурорів, у реєстр внесено дані про більше, ніж 600 осіб, винних у злочинах проти малолітніх. Ця база стане важливим запобіжником повторного вчинення злочинів проти статевої недоторканості дітей.

Інформація в реєстр вноситься на підставі судового рішення, яке набрало законної сили. До реєстру включаються особисті дані засуджених, дані щодо вчиненого злочину та покарання, яке вони відбули чи відбувають.

Доступ до цієї бази матимуть визначені законодавством особи, зокрема директори шкіл та садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування. Це дозволить їм забезпечити захист дітей та уникнути контакту з особами, які вчинили злочини на сексуальному ґрунті. Такі заходи відіграють важливу роль у запобіганні кримінальної активності щодо малолітніх у майбутньому.

В наступному етапі ювенальні прокурори продовжать системно наповнювати цю базу даних, що стане ще одним кроком у захисті прав та безпеки дітей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду