Львів’янин намагався пронести через «зелений коридор» годинники Rolex та діаманти на 12 млн гривень

13:59, 30 листопада 2023
Митники виявили у валізі чоловіка незадекларовані 15 наручних годинників Rolex, сім діамантів, а також 17 ювелірних виробів.
Львів’янин намагався пронести через «зелений коридор» годинники Rolex та діаманти на 12 млн гривень
Джерело фото: Державна митна служба України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мешканець Львова намагався пронести в Україну без сплати митних зборів прикраси та годинники на суму близько 12 мільйонів гривень. Інцидент стався увечері на пункті пропуску «Шегині – Медика», чоловік прямував зі Польщі. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Під час митного контролю львів'янин обрав шлях через «зелений коридор», що свідчить про відсутність товарів, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню. Однак під час огляду його валізи митники разом із представником СБУ виявили вразливі товари.

Серед знайдених речей були 15 наручних годинників Rolex, сім діамантів, а також 17 ювелірних виробів із дорогоцінного білого металу: каблучки, підвіски, сережки, кольє та браслети.

Митниця склала протокол за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України (недекларування товарів при перетині кордону). Відповідно до закону, передбачена санкція полягає в накладенні штрафу на суму 30 відсотків вартості цих товарів. Товари оцінюються приблизно у 12 мільйонів гривень і були тимчасово вилучені.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська