Українці за кордоном зможуть оформити свій перший паспорт у підрозділах ДП «Документ»

19:33, 5 грудня 2023
Українці за кордоном, які вперше оформляють паспорт після досягнення 18 років, зможуть це зробити у підрозділах ДП «Документ».
Українці за кордоном зможуть оформити свій перший паспорт у підрозділах ДП «Документ»
Джерело фото: visitukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд України вдосконалив процес оформлення паспортів для громадян, які перебувають за кордоном і оформляють цей документ вперше після досягнення 18-річного віку. За нововведенням, це можна буде зробити в підрозділах ДП «Документ». Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Експериментальний проєкт, спрямований на спрощення процедури оформлення внутрішніх та закордонних паспортів для українців, які перебувають за межами країни, був вдосконалений урядом. Розроблений проєкт акта провів Державна міграційна служба України, а його впровадження координувався Координаційним штабом з питань забезпечення виїзду громадян України за кордон.

Зміни в законодавстві передбачають, що ДП «Документ» за кордоном матиме можливість приймати документи та анкети від осіб, які вперше оформлюють паспорт громадянина України після досягнення повноліття. Для цього закордонним відокремленим підрозділам ДП «Документ» будуть надані можливості встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку, залучаючи заявника та його родичів чи близьких осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області