Нотаріуси пройшли навчання по роботі з житловими сертифікатами в рамках програми єВідновлення

14:11, 8 грудня 2023
Нотаріусам провели навчання по роботі з житловими сертифікатами.
Нотаріуси пройшли навчання по роботі з житловими сертифікатами в рамках програми єВідновлення
Джерело фото: Дія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після того, як власник житлового сертифіката обере бажану нерухомість і подасть заяву на бронювання коштів в застосунку Дія, саме нотаріуси – вносять відомості в Реєстр пошкодженого та знищеного майна, перевіряють припинення права власності на зруйнований об'єкт та оформлюють угоду купівлі-продажу на придбане житло.

Як повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, у рамках реалізації програми єВідновлення нотаріусам провели навчання по роботі з житловими сертифікатами.

«Принциповим є те, що заявник, він же – отримувач сертифіката – має припинити право власності на свій житловий обʼєкт тільки після того, як вже отримає рішення від комісії про надання компенсації. В разі порушення порядку дій, проведення процедури буде неможливим», - зазначили у Міністерстві.

Під час онлайн вебінару нотаріуси ознайомились з функціоналом електронного кабінету в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна, процесом оформлення документів та отримали відповіді на найбільш поширені запитання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України