Ігнат розповів про шведські винищувачі Gripen, які може отримати Україна

13:19, 10 грудня 2023
Українські пілоти тестували винищувачі Gripen і, за словами Ігната, це непоганий варіант.
Ігнат розповів про шведські винищувачі Gripen, які може отримати Україна
Джерело фото: suspilne
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна спільно з партнерами розглядає можливість отримання шведських винищувачів Gripen як додатковий компонент до уже планованого використання літаків F-16. Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону розповів, що українські пілоти нещодавно проводили тестування цих літаків у Швеції, хоча ці заходи не були частиною навчання.

«Основним бойовим літаком буде F-16... Також розглядається і Gripen, шведська сторона може передати Україні ту кількість, яка у неї є на сьогоднішній день. Про кількість ми не говоримо. Але основним бойовим літаком все ж залишається F-16. Якщо буде прийняте рішення щодо Gripen - це буде непоганим варіантом для нас», - зазначив він.

За словами Юрія Ігната, Швеція розглядає можливість розробки новіших версій винищувача Gripen, які будуть використовувати її повітряні сили. Це створює перспективу для України отримати ці літаки у майбутньому.

Речник також підкреслив, що українські пілоти провели тестування винищувачів Gripen у Швеції під час свого першого візиту до країни. Проте ці заходи не вважалися тренуванням, а скоріше були спрямовані на дослідження можливостей надання Україні цієї техніки та проведення ознайомчих польотів для оцінки її ефективності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду