Отримав мобілізаційне розпорядження та повістку, але не з’явився до ТЦК: суд покарав ухилянта

23:03, 12 грудня 2023
Ухилянт з Харківщини заявив, що йому «не вистачить здоров’я» для проходження служби.
Отримав мобілізаційне розпорядження та повістку, але не з’явився до ТЦК: суд покарав ухилянта
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Близнюківський районний суд Харківської області визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, передає Харківська обласна прокуратура.

Зазначається, що в серпні минулого року мешканець с. Олександрівка Близнюківської територіальної громади пройшов ВВК, яка визнала його придатним до служби. У подальшому чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини.

«Однак, будучи попередженим про відповідальність за ухилення від призову і не маючи підстав для відстрочки, чоловік вирішив не виконувати свій обов’язок та за повісткою не з’явився», - пише прокуратура.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав вину, підтвердив, що дійсно отримував мобілізаційне розпорядження та повістку, проте у зазначену дату і час вирішив не з’являтися. Чоловік пояснив, що незважаючи на те, що його визнано придатним, він вважає, що йому «не вистачить здоров’я» для проходження служби в ЗСУ.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше ми писали, що Верховний Суд відмовив військовослужбовцю, що отримав травму, пов`язану із захистом Батьківщини, у праві отримати одноразову грошову допомогу у зв`язку з інвалідністю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України