Судили двох бойовиків, які зізналися у «фосфорних» атаках на Україну

19:16, 15 грудня 2023
10 та 15 років отримали поплічники окупантів, які зізналися у «фосфорних» атаках під Бахмутом.
Судили двох бойовиків, які зізналися у «фосфорних» атаках на Україну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У результаті доказової бази СБУ, два бойовики, які приєдналися до окупаційних угруповань російської федерації та брали участь у бойових діях проти Збройних сил України на східному фронті, отримали відповідні тюремні терміни. Вони зізналися в участі у використанні заборонених фосфорних бомб проти мирного населення та розграбуванні енергетичних об’єктів на сході України. Про це повідомляє СБУ.

Обидва ворожих поплічники були захоплені у полон під час контрнаступальних операцій Збройних Сил України під Бахмутом. В ході судового процесу, з урахуванням їхньої співпраці зі слідством, один із засуджених отримав 10 років тюрми, а інший - 15 років.

Судові дані вказують, що один з засуджених воював проти України з 2014 року. Він почав свою діяльність у терористичних угрупованнях російського бойовика Козіцина та брав участь у бойових діях на Світлодарській дузі. Пізніше приєднавшись до 85-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил росії, він брав участь у боях під Бахмутом та у селищі Кліщіївка, спрямованих на стримування українського контрнаступу.

Ще один засуджений приєднався до 6-го мотострілецького «козачого» полку 2-го армійського корпусу країни-агресора та брав участь у навчальних заходах для штурмових операцій в умовах міського середовища. Він був залучений до обстрілів українських військових неподалік селища Курдюмівка на Бахмутському напрямку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва