Алкогольному магнату Черняку повідомили про підозру у фінансуванні збройної агресії рф

20:38, 29 грудня 2023
СБУ повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній, які протягом 2022 року перерахували близько 6 млрд гривень росії.
Алкогольному магнату Черняку повідомили про підозру у фінансуванні збройної агресії рф
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Алкогольний магнат Євгеній Черняк отримав підозру від Служби безпеки України у фінансувані збройної агресії російської федерації. Черняк, який є власником одного з найбільших алкогольних холдингів України, за даними СБУ, попри повномасштабне вторгнення, продовжував вести бізнес із країною-агресором.

Виявлено, що протягом 2022 року підпорядковані Черняку підприємства перерахували близько 6 мільярдів у гривневому еквіваленті до бюджету росії, використовуючи це у вигляді сплати податків та зборів.

Докази свідчать про те, що компанії, що належать фігуранту справи і розташовані у країнах Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували промислові обсяги спирту та інші продукти в Росії.

Під час обшуків у офісних приміщеннях холдингу в Україні було виявлено документи та інші матеріали, що підтверджують незаконну діяльність на користь країни-агресора.

Слідчі СБУ повідомили про підозру Черняку та ще шістьом топменеджерам його компаній за статтею 111-2 Кримінального кодексу України - пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Зараз розглядається питання про накладення арешту на їх майно для передачі в управління Агентства з управління активами.

 Нет описания.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України