Викрито політексперта з Полтавщини, який писав антиукраїнські замовні статті

19:12, 5 січня 2024
На Полтавщині викрито місцевого політексперта, який в антиукраїнських замовних статтях росЗМІ виправдовував війну рф.
Викрито політексперта з Полтавщини, який писав антиукраїнські замовні статті
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Полтавській області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури виявили та повідомили про підозру місцевому жителю, який брав участь у створенні антиукраїнських матеріалів для російського аналітичного порталу «Фонд стратегічної культури». Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Чоловіку приписують злочини, пов'язані з державною зрадою, виготовленням та розповсюдженням матеріалів, в яких упереджувалася дія російської федерації проти України. Згідно зі статтею 111, частинами 2 та 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України, підозрюваному інкримінують виправдовування збройної агресії та заперечення тимчасової окупації частини території країни, а також глорифікацію осіб, які здійснюють агресію.

Слідство встановило, що з червня 2022 року полтавець, діючи на замовлення порталу з росії, писав статті як «політичний експерт» та отримував за це грошову винагороду. У своїх публікаціях він дискредитував державне керівництво та Збройні Сили України, а також надавав вигідні оцінки російським інтересам, стосовно ракетних обстрілів об'єктів критичної інфраструктури України.

Підозрюваний надсилав свої матеріали представникам порталу через месенджер, а після редагування вони публікувалися. Щоб приховувати свою протиправну діяльність, чоловік використовував псевдоніми.

В ході комплексної судово-психолого-лінгвістичної експертизи виявлено, що текст матеріалів мав ознаки пропаганди антиукраїнського характеру та підтримки дій російської федерації.

Наразі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Стефанчук
    Руслан Стефанчук
    Голова Верховної Ради України
  • Ольга Кисильова
    Ольга Кисильова
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Людмила Поліщук
    Людмила Поліщук
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Сергій Медвецький
    Сергій Медвецький
    голова Вінницького апеляційного суду