Розтрата майже 2 млн гривень на закупівлі генераторів: судитимуть посадовця КМДА

12:48, 19 січня 2024
Посадовця КМДА підозрюють у зловживанні службовим становищем та розтраті коштів з резервного фонду бюджету столиці.
Розтрата майже 2 млн гривень на закупівлі генераторів: судитимуть посадовця КМДА
Джерело фото: поліція Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Столичні правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Київської міської державної адміністрації, який, за попередніми даними, розтратив близько 2 млн гривень під прикриттям закупівлі генераторів. Про це повідомляє поліція Києва.

Посадовець мав домовленість із підприємством щодо закупівлі електричних генераторів за завищеними цінами, використовуючи для цього кошти з резервного фонду бюджету столиці. Під час досудового розслідування встановлено, що внаслідок цих дій відбулася розтрата бюджетних коштів на суму 1 829 166 гривень.

Правоохоронці повідомили посадовця про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. У разі визнання вини йому загрожує від семи до дванадцяти років ув'язнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва