Закупив генератори за завищеними цінами: на Львівщині судитимуть керівника комунального закладу

07:58, 23 січня 2024
Внаслідок дій посадовця територіальній громаді завдано збитків на понад 600 000 грн.
Закупив генератори за завищеними цінами: на Львівщині судитимуть керівника комунального закладу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині до суду скерували обвинувальний акт стосовно керівника комунального закладу освіти однієї із сільських рад Стрийського району. Йому інкримінують розтрату бюджетними коштів у великих розмірах та службове підроблення.

Як повідомила Львівська обласна прокуратура, директор комунального закладу освіти розтратив бюджетні кошти при закупці 6 генераторів для навчальних закладів за завищеними цінами.

«Попередньо, у грудні 2022 року за результатами тендеру між комунальним закладом освіти та товариством було укладено договір про закупівлю джерел резервного живлення.

Однак в угоді містилися завідомо недостовірні відомості – ціни на генератори не відповідали ринковим. В свою чергу, підозрюваний неправомірно погодив офіційний документ», - сказано у повідомленні.

У прокуратурі додали, що в подальшому, згідно договору з місцевого бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання. Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на понад 600 тис. грн.

За клопотання прокурора накладено арешт на вилучене майно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва