З 150 до 1000 євро: неоподаткований ліміт посилок за кордон можуть суттєво підвищити

13:20, 26 січня 2024
Данило Гетманцев вважає, що неоподаткований ліміт посилок можна збільшити, щоб зменшити витрати бізнесу та прискорити логістику.
З 150 до 1000 євро: неоподаткований ліміт посилок за кордон можуть суттєво підвищити
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, що поріг вартості товарів, які пересилаються підприємцям та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях без письмового декларування, доцільно підвищити до 1000 євро. Про це він сказав за підсумками зустрічі з бізнесом, поштовими та експрес-перевізниками, а також представниками Національного банку, Міністерства фінансів та Держмитслужби.

«Обговорили питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях, без письмового декларування», - заявив Гетманцев.

«Вважаю за доцільне збільшити такий поріг до 1000 Євро. Зазначене зменшить витрати бізнесу та прискорить логістику», - сказав він.

Гетманцев також додав, що наступного тижня має відбутися ще одна зустріч з указаного питання, під час якої сторони обговорять необхідні зміни до законодавства.

Нагадаємо, наразі обов’язок для подання митної декларації бізнесом існує для товарів вартістю понад 150 євро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду