Нарахували підлеглим 630 000 грн «бойових» виплат: судитимуть двох посадовців

11:36, 5 лютого 2024
У ДБР зазначили, що через дії обвинувачених державі заподіяно збитки у сумі 630 тис. грн.
Нарахували підлеглим 630 000 грн «бойових» виплат: судитимуть двох посадовців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило, що було завершено досудове розслідування щодо двох офіцерів однієї з військових частин, які безпідставно нарахували підлеглим бойові виплати на загальну суму 630 тис. грн. Обвинувальні акти направлено до суду. Про це йдеться у пресслужбі ДБР.

Встановлено, що начальник штабу та начальник відділення логістики військової частини у період з червня по липень 2022 року внесли неправдиві відомості до рапортів про виконання особовим складом бойового завдання.

«У списки для виплат вони внесли 10 військовослужбовців, які фактично не брали безпосередню участь у виконанні бойових завдань на території Донецької та Луганської областей, а перебували за їх межами. Через дії обвинувачених державі заподіяно збитки у сумі 630 тис. грн», - сказано у повідомленні.

У ДБР додають, що начальник штабу та начальник відділення логістики однієї з військових частин обвинувачуються у службовому підробленні та зловживанні владою або службовим становищем (ст. 366, ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва