Мін’юст затвердив нові форми заяв у справах про банкрутство

16:33, 14 лютого 2024
Затверджено форми заяв про участь у справі про банкрутство та дострокове припинення повноважень арбітражного керуючого у справі про банкрутство.
Мін’юст затвердив нові форми заяв у справах про банкрутство
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Одеса повідомило, що наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2024 № 340/5 затверджено форми заяв у справах про банкрутство (неплатоспроможність) про:

- участь у справі про банкрутство (неплатоспроможність);

- дострокове припинення повноважень арбітражного керуючого у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

Зазначений наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 08.02.2024 за №195/41540 та набере чинності через десять днів з дня офіційного опублікування, тобто 18.02.2024.

Дія цього наказу не поширюється на заяви, подані у справах про банкрутство (неплатоспроможність) до набрання ним чинності.

У разі якщо боржник - юридична особа у справі про банкрутство відноситься до однієї з нижченаведених категорій, арбітражний керуючий до заяви про участь у справі про банкрутство (неплатоспроможність) має додати:

- копію свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство страхових організацій;

- копію свідоцтва про проходження підготовки у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких понад 50 відсотків акцій (часток) належать державі;

- копію сертифіката на право вчинення дій, пов'язаних з безпосереднім провадженням професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду