Зеленський роз’яснив сутність поняття «справедлива мобілізація»

09:16, 18 лютого 2024
Президент України у Мюнхені назвав ключові моменти про ротацію та систему мобілізації.
Зеленський роз’яснив сутність поняття «справедлива мобілізація»
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський роз’яснив сутність поняття «справедлива мобілізація» під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. Він підкреслив, що питання мобілізації в Україні є складним і комплексним, особливо в контексті ротації військовослужбовців.

«Питання комплексне, питання справедливих мобілізацій, та найголовніший момент - питання ротацій. Люди, які втомлені на фронті фізично, українці, будь-яка людина, це не залежить від нації, ти втомлений, ти повинен відновлюватись. Ти виходиш, відновлюєшся, а замість тебе хтось інший приходить, професійна людина, яка пройшла відповідний термін тренування. Від цієї системи залежить і система мобілізації - скільки людей у тебе на фронті, скільки є у тебе резервів», - пояснив він.

Зеленський також зазначив, що для ефективної оборони потрібна певна кількість військовослужбовців, а для контрнаступу - інша кількість бригад. Тому питання мобілізації є складним завданням, що вимагає ретельного планування та організації.

Раніше міністр освіти та науки України Оксен Лісовий пояснив, як законопроєкт про мобілізацію вплине на вступників до вишів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва