У п’яти регіонах України викрито «схеми для ухилянтів»: серед затриманих – воєнком

16:30, 21 лютого 2024
На Полтавщині викрито очільника районного військкомату, який вимагав хабарі за бронювання від призову.
У п’яти регіонах України викрито «схеми для ухилянтів»: серед затриманих – воєнком
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України розкрили нові «схеми для ухилянтів», серед яких виявлено навіть воєнкома, що намагався отримати хабар за вибування від призову. Загалом, було заблоковано п'ять схем уникнення мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомили в СБУ.

У різних регіонах України проведено комплексні заходи, які дозволили затримати організаторів цих оборудок. Виявлені особи пропонували різні послуги для уникнення призову, включаючи підробку документів та допомогу у виїзді за межі країни

На Полтавщині викрито очільника районного військкомату, який вимагав хабарі від керівників місцевих підприємств. У Вінниці затримані посадовці військово-лікарської комісії, які продавали фіктивні довідки про здоров'я. У Дніпрі адвокат вносив персональні дані ухилянтів до списків благодійних фондів, а на Закарпатті місцеві жителі переправляли ухилянтів до сусідньої країни ЄС, використовуючи гідрокостюми. На Львівщині були затримані особи, що пропонували виїхати за кордон як водії волонтерської організації.

Джерело фото: СБУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва