росія не здатна захистити свої повітряні засоби, – британська розвідка оцінила збиття другого літака А-50

17:24, 27 лютого 2024
Українські військові вразили другий російський літак дальнього радіолокаційного стеження.
росія не здатна захистити свої повітряні засоби, – британська розвідка оцінила збиття другого літака А-50
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 27 лютого, українські військові успішно відпрацювали по черговому літаку росіян. За даними британської розвідки, знищення другого російського літака далекого радіолокаційного стеження А-50 свідчить про нездатність росії захистити свої повітряні засоби. Цю думку висловлено в огляді міністерства оборони Британії.

Британські розвідники припускають, що російський літак, швидше за все, було збито земле-повітряною ракетою, коли він пролітав над територією російського Краснодару на південь від Азовського моря.

«Існує невелика ймовірність того, що росіяни ненавмисно збили свій власний літак, намагаючись його захистити», - зауважили у розвідці. Вони нагадали, що росія почала використовувати літаки А-50 над Азовським морем лише в листопаді 2023 року, а Україна вже знищила другий такий літак 14 січня 2024 року.

«Це змусило російське керівництво розглянути більш безпечні райони для польотів літаків. Цей останній успіх України продемонстрував постійну нездатність росії захистити високовартісні повітряні засоби. Це ставить під сумнів ефективність російських авіаційних стратегій», - йдеться у повідомленні.

Проте, в британському відомстві вважають, що «російські ВПС зможуть компенсувати раптову втрату А-50, оскільки у них залишилося ще сім справних літаків».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді