Оформляла ухилянтам фейкові «групи інвалідності»: на Харківщині викрили посадовицю лікарні

15:12, 7 березня 2024
Підозрювана діяла у змові з реєстраторкою медичної обласної МСЕК.
Оформляла ухилянтам фейкові «групи інвалідності»: на Харківщині викрили посадовицю лікарні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Харківщині правоохоронні органи повідомили про підозру заступниці директора з експертизи тимчасової непрацездатності однієї з центральних районних лікарень Харківської області за фактом службового підроблення.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, підозрювана вносила завідомо недостовірні відомості до медичної документації пацієнтів. Зокрема встановлено, що у березні минулого року зловмисниця, достовірно знаючи, що чоловік, який до неї звернувся, не проходив жодних медичних оглядів, внесла до офіційного документа  неправдиві дані про результати огляду «хворого» у «Направленні на медико-соціальну-експертну комісію (МСЕК)».

У подальшому цей документ став підставою для складання комісією КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» довідки про встановлення чоловіку ІІ групи інвалідності.

Встановлено, що підозрювана діяла у змові з реєстраторкою медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», до якої безпосередньо і звертались клієнти для оформлення фейкової «групи інвалідності» під ключ. Саме вона за гроші організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. У подальшому це сприяло тому, що клієнти — чоловіки призовного віку — ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які завдяки підозрюваній безпідставно отримали довідки про інвалідність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська