Вигулювали собак без намордників: у Києві покарали власників тварин

11:59, 13 березня 2024
У столиці патрульні склали два протоколи на власників собак.
Вигулювали собак без намордників: у Києві покарали власників тварин
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці скали два протоколи на власників собак, які вигулювали тварин без намордників. Про це повідомила пресслужба патрульної поліції Києва.

У поліції зазначили, що перший випадок трапився в Печерському районі столиці. Під час прогулянки з дитиною, заявник побачив жінку, яка вигулювала собаку породи стаффордширський тер'єр без намордника. Тварина поводилася агресивно та налякала дитину.

Інший випадок трапився в Дніпровському району столиці. Там літня жінка вигулювала собак без повідків та намордників. Тварини напали на заявницю, яка вигулювала свого пухнастика. Громадянка намагалася захистити улюбленця та зазнала від собак тілесних ушкоджень.

У поліції додали, що на власників собак склали протоколи за ст. 154 (Порушення правил вигулу собак) КУпАП.

Також громадянам нагадали, що вигулювання собак без повідків та намордників (окрім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях заборонено. Якщо ж такі дії заподіяли шкоду здоров'ю людей або їх майну, то окрім штрафу, санкція статті передбачає конфіскацію тварини. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України