У Черкасах правоохоронець за $7,5 тисяч «відмазував» чоловіків від військової служби

20:03, 22 березня 2024
Затримано офіцера, який за гроші обіцяв вплинути на військово-лікарську комісію.
У Черкасах правоохоронець за $7,5 тисяч «відмазував» чоловіків від військової служби
Джерело фото: dbr.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань повідомило про затримання офіцера правоохоронних органів в Черкасах, який в обмін на грошову винагороду обіцяв вплинути на членів військово-лікарської комісії для звільнення одного чоловіка від проходження військової служби.

За даними розслідування, заявник отримав повістку з військкомату, після чого звернувся до офіцера правоохоронного органу. Офіцер, у свою чергу, запропонував розв'язати проблему за гроші та вплинути на членів військово-лікарської комісії для оформлення документів про непридатність заявника до військової служби.

З метою конспірації, офіцер правоохоронного органу та його посередник зустрілися з заявником та отримали від нього необхідні документи для проходження військово-лікарської комісії, після чого посередник отримав гроші.

Після передачі грошей, правоохоронця та його спільника було затримано. У посередника було вилучено 7,5 тисяч доларів США.

Офіцеру та його спільнику було повідомлено про підозру у зловживанні впливом за попередньою змовою групою осіб. При цьому розглядається питання щодо відсторонення правоохоронця від виконання службових обов'язків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва