Чи можна провести через РРО/ПРРО розрахунки, які здійснили раніше без його застосування

22:00, 26 березня 2024
Законодавством та нормативно-правовими актами України не передбачили можливості проведення через РРО/ПРРО розрахунків та операцій з продажу товарів, які раніше вчинили без його застосування.
Чи можна провести через РРО/ПРРО розрахунки, які здійснили раніше без його застосування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління Державної податкової служби  у Чернівецькій області роз’яснило, чи можна провести через РРО/ПРРО розрахунки, які здійснили раніше без його застосування.

Так, законодавством та нормативно-правовими актами України не передбачено можливості проведення через реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні РРО (ПРРО) розрахунків та операцій з продажу товарів, які раніше були вчинені без застосування РРО/ПРРО.

При цьому, такої можливості не передбачено і з продажу товарів, які раніше були проведенні лише через платіжний термінал (POS-термінал) без застосування РРО/ПРРО.

Якщо при продажу товарів (послуг) приймаються до оплати платіжні карти за допомогою платіжного терміналу (POS-терміналу), то відповідно до вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», такі операції мають бути фіскалізовані в момент їх здійснення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду