Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову на пропозицію відкрити український заклад в Японії, адже японці хибно вважають борщ "російським". Про це він розповів у соцмережі.
Клопотенко розповів, що вів перемовини про відкриття українського ресторану в Японії. Утім отримав відмову. Аргументом стала поширена в Японії думка, що "борщ є російською стравою". Через це заклад нібито не буде мати попит.
"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ – це російська страва"», – вражений Клопотенко.
Ресторатор наголосив, що ситуація є чудовим прикладом глибини російської пропаганди.
Нагадаємо, що культуру приготування українського борщу внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.