У Японії відмовили у відкритті українського ресторану через борщ: що сталося

22:00, 28 березня 2024
В Японії переконані, що «борщ – російська страва», - повідомив шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко.
У Японії відмовили у відкритті українського ресторану через борщ: що сталося
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову на пропозицію відкрити український заклад в Японії, адже японці хибно вважають борщ  "російським". Про це він розповів у соцмережі.

Клопотенко розповів, що вів перемовини про відкриття українського ресторану в Японії. Утім отримав відмову. Аргументом стала поширена в Японії думка, що "борщ є російською стравою". Через це заклад нібито не буде мати попит.

"Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: «поширена думка, що борщ – це російська страва"», – вражений Клопотенко.

Ресторатор наголосив, що ситуація є чудовим прикладом глибини російської пропаганди.

Нагадаємо, що культуру приготування українського борщу внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Марина Гниличенко
    Марина Гниличенко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Панкулич
    Віктор Панкулич
    суддя Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду