В Україні нараховується близько 38 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин

12:06, 15 травня 2024
Однак ця цифра може бути більшою, адже вона не враховує тих людей, про зникнення яких ніхто не подавав інформацію.
В Україні нараховується близько 38 тисяч зниклих безвісти за особливих обставин
Джерело фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин наразі нараховується близько 38 тисяч українців. Туди вносяться інформація за заявками рідних. При цьому, за словами координаторки Груп родин військовополонених громадської організації «Медійна ініціатива за права людини» (МІПЛ) Олени Белячкової, насправді ця цифра може бути більшою, адже вона не враховує тих людей, про зникнення яких ніхто не подавав інформацію – наприклад, у разі відсутності родичів чи їхнього проживання на тимчасово окупованих територіях, де немає доступу до українських державних реєстрів. Про це пише «Укрінформ».

Представниця МІПЛ уточнила, що у Єдиному реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, також міститься інформація про ще неідентифіковані тіла, щодо яких проводиться дослідження на ДНК-збіг.

Белячкова вказала, що така велика кількість зниклих безвісти осіб пов’язана, зокрема, з тим, що росія не надає жодної інформації про захоплених нею як військовополонених, так і безпідставно утримуваних цивільних заручників.

Крім того, проблема в пошуку зниклих безвісти також полягає в тому, що рф не гарантує безпечних умов для роботи пошукових груп.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва