В умовах стабілізаційних і аварійних відключень електроенергії в Києві значно зросла відвідуваність кафе та ресторанів, а також кількість замовлень на самовивіз. Про це повідомила директор аналітичного центру «Ресторани України» Ольга Насонова, передає «Інтерфакс-Україна».
За словами Насонової, більшість закладів громадського харчування вже мають генератори, що дозволяє їм продовжувати працювати навіть без електропостачання. «Уже є певний досвід роботи ресторанів в умовах відключень. Насамперед, більшість уже має генератори, тому працюють і без електрики. Dark kitchen (ресторани, в яких доступна тільки опція на винос - ІФ-У) також мають генератори. Якщо в районі з відключенням у всіх електроплити - зростають і відвідуваність, і самовивіз», - зазначила вона.
Проте сервіс доставки, на відміну від самовивозу, в умовах відключень електроенергії не демонструє такого ж зростання. «Часто одночасно з електроенергією дуже швидко зникає зв'язок, тому зробити замовлення й отримати його проблематично. Але однозначно зростає самовивіз», - додала експерт.
Насонова також відзначила феномен кафе-коворкінгів, які стають все більш популярними. «Генератори, що працюють біля кав'ярні, незважаючи на дирчання, приваблюють людей. Значить, кав'ярня працює, можна поїсти-випити та попрацювати. Кількість тих, хто працює у ресторанах під час відключень, також збільшується», - підкреслила вона.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.