У Чернівцях знайшли туші свиней з африканською чумою: в Гравітоні оголошено карантин

15:03, 10 червня 2024
На березі річки Прут знайдені 12 частин туш дорослих свиней та двомісячне порося.
У Чернівцях знайшли туші свиней з африканською чумою: в Гравітоні оголошено карантин
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чернівцях правоохоронці та фахівці Держпродспоживслужби розслідують випадок виявлення туш свиней у річці Прут, які могли стати причиною неприємного запаху в мікрорайоні Гравітон. Про це повідомляє acc.cv.ua.

Зазначається, що 9 червня співробітники Держпродспоживслужби отримали повідомлення від Нацполіції Буковини про знайдені туші свиней на острівці в річці Прут у межах Чернівців. На місце події виїхали співробітники Чернівецького районного управління поліції для з'ясування обставин.

Повідомлення було зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Наразі триває перевірка.

Як повідомила Анжела Косован, перша заступниця начальника ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, на острівці було знайдено 12 частин туш дорослих свиней та двомісячне порося. За її словами, це явно людська справа, оскільки водою туші не могли потрапити на острівець. Туші не мали жодного маркування.

Фахівці відібрали зразки для дослідження, які провела Регіональна державна лабораторія в Івано-Франківську. Вранці 10 червня у Звіті про результати дослідження підтвердили наявність африканської чуми свиней у всіх зразках.

Залишки туш було знищено, а територію продезінфіковано. Безконтрольний під'їзд транспортних засобів та відвідування території заборонено, тут оголошено карантинну зону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду