ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді з Дніпропетровщини від здійснення правосуддя

12:08, 25 червня 2024
Строк тимчасового відсторонення судді Верхньодніпровського райсуду Дніпропетровської області від здійснення правосуддя продовжили.
ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді з Дніпропетровщини від здійснення правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 25 червня, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 25 серпня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомив офіційний сайт ВРП.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та для третьої особи, за вчинення такою службовою особою в інтересах особи, яка надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади.

3 червня 2024 року Вища рада правосуддя відсторонила суддю від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності – до 29 червня 2024 року.

Наразі досудове розслідування триває.

У клопотанні вказано, що сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя від 3 червня 2024 року.

Таким чином обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України