У Києві викрили групу наркодилерів на Мерседесах з кокаїном на 4 млн гривень

23:12, 26 червня 2024
У Києві один із наркоділків тікав від поліції та влаштувавши кілька ДТП.
У Києві викрили групу наркодилерів на Мерседесах з кокаїном на 4 млн гривень
Джерело фото: kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці затримали чотирьох осіб, яких підозрюють у торгівлі кокаїном на загальну суму близько 4 мільйонів гривень. За інформацією Шевченківської окружної прокуратури, підозри висунуто трьом чоловікам і одній жінці за організацію збуту наркотиків (ч. 2, 3 ст. 307 КК України). Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Слідство встановило, що підозрювані збували кокаїн з рук у руки на території Києва. Під час розслідування було проведено п'ять оперативних закупок та кілька обшуків, в результаті яких вилучено понад пів кілограма кокаїну, обладнання для фасування та зважування, а також чорнові записи. Вартість вилучених наркотиків на чорному ринку становить понад 4 мільйони гривень.

Двоє підозрюваних пересувалися на елітних автомобілях. Один з них, намагаючись уникнути затримання, втікав від поліції на автомобілі Mercedes GLA 250, влаштувавши кілька ДТП і пошкодивши поліцейський автомобіль та кілька інших машин. У нього також вилучили корпус гранати «РГН» та підривач типу УДЗ (нового зразка). Йому висунули додаткову підозру за зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, одному – цілодобовий домашній арешт. Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Викриття злочинної діяльності здійснювалось спільними зусиллями прокурорів, правоохоронців Шевченківського управління поліції, управління боротьби з наркозлочинністю, аналітиків, спецпризначенців та кінологічної служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд