Із 1 липня діють нові строки перевірок ДПС з бюджетного відшкодування ПДВ

22:18, 1 липня 2024
З початку липня набирають чинності внесені зміни до Податкового кодексу України.
Із 1 липня діють нові строки перевірок ДПС з бюджетного відшкодування ПДВ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадали, що з 1 липня діють нові строки перевірок декларацій щодо визначення суми ПДВ, яка підлягає бюджетному відшкодування.

Законом України від 23 лютого 2024 року № 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» запроваджені нововведення, направлені на вдосконалення взаємодії платників податків з контролюючими органами через засоби дистанційної комунікації, а також уточнення окремих положень податкового законодавства.

Закон України № 3603 набрав чинності з 16.03.2024, деякі положення з 1 квітня, з 16 червня та положення, які набирають чинності 1 липня та 1 серпня 2024 року. 

Так, з 1 липня 2024 року - скорочення термінів проведення перевірок щодо визначення суми податку на додану вартість, яка підлягає бюджетному відшкодуванню. Зокрема відповідно до статті 200 Кодексу встановлено нові терміни перевірок декларацій з податку на додану вартість з заявленими сумами до бюджетного відшкодування (Абзац другий пункту 200.10 та абзац перший пункт 200.11 статті 200 Кодексу):

- камеральні перевірки - 20 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання;

-  документальні перевірки - 40 днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку - за днем її фактичного подання.

Крім того з 01.08.2024 врегулювання порядку взаємодії податкових органів та Центрального депозитарію цінних паперів і депозитарних установ, уповноважених обслуговувати рахунки власників часток товариств в обліковій системі часток товариств, в частині обміну інформацією про відкриті рахунки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд