Кабмін дозволив студентам з окупованих територій надавати до вишів військово-облікові документи після скасування воєнного стану

15:59, 9 липня 2024
Уряд вніс зміни до порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.
Кабмін дозволив студентам з окупованих територій надавати до вишів військово-облікові документи після скасування воєнного стану
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

9 липня Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Про це повідомив офіційний сайт МОН.

Зазначається, що зміни відтерміновують подання військово-облікових документів осіб, які проживають тільки на тимчасово окупованих територіях, а також осіб, які з цих територій та територій активних бойових дій виїхали за кордон.

«Таким громадянам потрібно подати військово-облікові документи за місцем навчання в семиденний строк після закінчення воєнного стану», - йдеться у повідомленні.

Раніше Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляло, що студентам, які перебувають на тимчасово окупованій території, територіях активних бойових дій або за кордоном, дозволять подавати до вишів військово-облікові документи після припинення воєнного стану.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, чи можна довести, що оновили дані в Резерв+. 

Нагадаємо, жінки певних спеціальностей повинні стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ.

Кабмін затвердив нову форму військового квитка, який зможе формуватися в електронному виді.

Міноборони не підтримало законопроект про продовження строку на оновлення військово-облікових даних. 

Додамо, з 17 липня всі чоловіки віком від 18 до 60 років мають мати при собі військово-обліковий документ для перетину кордону, який може бути паперовий або електронний. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва