«Йдуть дві грози»: викрили чоловіка, який публікував місця вручання повісток з кодовими словами

17:01, 5 серпня 2024
Адміністратор інтернет-спільноти використовував умовні слова і позначення погодних явищ, щоб позначити місця вручення повісток та маршрути переміщення працівників ТЦК.
«Йдуть дві грози»: викрили чоловіка, який публікував місця вручання повісток з кодовими словами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині правоохоронці повідомили про підозру уманчанину за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України в особливий період.

Як повідомила Черкаська обласна прокуратура, 40-річний чоловік у грудні 2023 року створив та надалі адміністрував тематичну групу в Інтернет-месенджері для поширення інформації про місця, де представники місцевого ТЦК та СП здійснюють заходи з оповіщення населення (вручають повістки), а також про маршрути пересування представників ТЦК та СП.

«Завдяки масовому поширенню інформації через Інтернет-спільноту, місцеві жителі Уманщини мали змогу уникати спілкування з представниками центрів комплектування та соціальної підтримки, а також працівниками поліції, і як наслідок, це створювало передумови для ухилення ними від виконання конституційного військового обов’язку», - заявили у прокуратурі.

Також там зазначають, що адміністратор групи усвідомлював протиправність своєї діяльності, оскільки встановив таймер строком 48 годин, після спливу яких усі повідомлення у вайбер-групі автоматично видалялися. Крім того, на позначення місць вручення повісток та маршрути переміщення працівників ТЦК використовувались умовні слова і позначення погодних явищ («Автострада дождь», «Йдуть дві грози до Атб» тощо).

За результатами слідчих дій діяльність протиправної Інтернет-спільноти наразі заблоковано. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва