Україна може використовувати німецьку зброю на власний розсуд, — Міноборони Німеччини

19:33, 12 серпня 2024
З моменту передачі ця зброя вважається власністю України.
Україна може використовувати німецьку зброю на власний розсуд, — Міноборони Німеччини
Фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна може використовувати передану німецьку зброю на власний розсуд. З моменту передачі вона вважається власністю України. Про це заявив речник Міністерства оборони ФРН Арно Коллац, передає Укрінформ.

За його словами, для Міноборони ФРН не стоїть питання законності дій ЗСУ в Курській області. Речник пояснив це тим, що згідно з міжнародним правом, існує можливість ведення бойових дій на території країни-агресора з метою захисту власної держави. Коллац наголосив, це не передбачає спеціальних умов використання зброї Бундесверу.

«Після того, як зброя з Німеччини була передана в розпорядження України, вона вже належить Україні, це – українська зброя… Немає жодних перешкод, отже Україна є вільною у виборі можливостей», - уточнив речник. Водночас він підкреслив, що Київ має дотримуватися міжнародного права.

Коллац додав, що використання далекобійної зброї є політичним питанням, але в цьому випадку про неї не йдеться.

Заступник речника Федерального уряду Вольфганг Бюхнер зазначив, що Німеччина проводить консультації з ближчими союзниками й українським урядом щодо «специфічних збройних систем», які використовує Київ.

Він також акцентував, що операція в Курській області є «дуже таємною» та «підготовленою без стороннього звʼязку». За словами Бюхнера, це вказує на обмежену операцію, тому її оцінювати зарано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Карпенко
    Оксана Карпенко
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Елла Сгара
    Елла Сгара
    суддя Східного апеляційного господарського суду