У Харкові затримали російського агента, який, прикриваючись посадою лісника, шпигував за ЗСУ

11:39, 30 серпня 2024
Для збирання розвідданих фігурант під виглядом робочих об’їздів території державного лісгоспу фіксував локації підрозділів ЗСУ.
У Харкові затримали російського агента, який, прикриваючись посадою лісника, шпигував за ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань затримали у Харкові ще одного агента воєнної розвідки рф, яким виявився працівник місцевого лісництва. Зловмисник шпигував за українськими військами, що обороняють обласний центр. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як зазначають у спецслужбі, для збирання розвідданих фігурант під виглядом робочих об’їздів території державного лісгоспу фіксував локації підрозділів ЗСУ.

«Задокументовано як під час розвідувальних вилазок він приховано стежив за блокпостами та укріпрайонами українських захисників», - пишуть у відомстві.

Окрім координат військових об’єктів він додатково намагався встановити там орієнтовну кількість особового складу та види озброєнь. Отримані відомості зловмисник наносив на гугл-карти для підготовки «звіту» російській спецслужбі.

«Контррозвідники СБУ завчасно викрили фігуранта, поетапно задокументували його злочинні дії та спільно з ДБР затримали у власному помешканні. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ», - повідомили у СБУ.

Як встановило розслідування, агент комунікував з окупантами через свого знайомого, який на початку повномасштабної війни виїхав до росії та пішов на співпрацю з рф.

Діяльність «зв’язкового» координував кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил росії (більш відомого як гру).

Для комунікації з агентом використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Слідчі повідомили затриманому про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Рищенко
    Андрій Рищенко
    суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду
  • Андрій Ліуш
    Андрій Ліуш
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Ярослав Боровець
    Ярослав Боровець
    заступник голови Господарського суду Тернопільської області