«Пробив дно остаточно», – Лубінець розкритикував Червоний Хрест після загибелі українців

13:35, 15 вересня 2024
Лубінець закликав закрити місії Червоного Хреста після загибелі трьох українців, які розвозили гуманітарку під час російського обстрілу.
«Пробив дно остаточно», – Лубінець розкритикував Червоний Хрест після загибелі українців
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

12 вересня російські війська обстріляли конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), внаслідок чого загинули троє українців, які працювали в організації. Тоді троє працівників Міжнародного комітету Червоного хреста загинули, розвозячи гуманітарну допомогу на Донеччині. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець різко розкритикував реакцію керівництва МКЧХ на цей інцидент під час ефіру телемарафону.

Лубінець наголосив, що МКЧХ оприлюднив свою заяву лише ввечері, не згадавши Росію як сторону, відповідальну за атаку.

«Жодного слова не згадала (президентка Міжнародного комітету - ред.) про росіян. Вже навіть їхніх працівників вбивають, нажаль, наших громадян... Вже росіяни вас вбивають, по факту, представників вашої організації. І замість того, щоб це засудити, терміново вийти з заявою, направити окрему місію, вимагати пояснень від росіян та зробити максимально свою роботу, вони нічого не роблять і не кажуть, тиша», — зазначив Лубінець.

Омбудсмен висловив думку, що комітет більше не може виконувати свої обов'язки ефективно і закликав до закриття місій організації як в Росії, так і в Україні. Він також додав, що сучасне керівництво «знищило репутацію Червоного Хреста», і висловив ідею створення нової гуманітарної організації.

«На мій погляд дно Міжнародний комітет Червоного хреста вже пробив остаточно і окрім закриття місії в російській федерації та і по факту в Україні, ми вже від них нічого позитивного отримати не можемо», — підсумував Лубінець.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Жуков
    Сергій Жуков
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Дмитро Наталуха
    Дмитро Наталуха
    голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку
  • Сергій Колієв
    Сергій Колієв
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області