У Києві з фасаду історичної будівлі приберуть мурал із зображенням Кирила Буданова

19:36, 17 жовтня 2024
Стінопис із Будановим зникне з будівлі в Києві через статус архітектурної пам'ятки.
У Києві з фасаду історичної будівлі приберуть мурал із зображенням Кирила Буданова
Джерело фото: ГУР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Стінопис, що зображує начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова, буде демонтовано з будівлі на вулиці Введенській у Києві через його статус пам'ятки архітектури місцевого значення. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Мурал, на якому Буданов зображений у ромашковому полі з котом у руках, створили художниці сестри Мішель та Ніколь Фельдман.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА пояснив, що стінопис був нанесений без погодження на бічний фасад будинку, що є об'єктом культурної спадщини, що суперечить чинному законодавству. Цей будинок охороняється відповідно до наказу Міністерства культури України, згідно з яким його елементи матеріальної автентичності повинні зберігатися без змін.

Крім того, у Київраді в липні 2024 року було затверджено Порядок нанесення монументальних розписів, який забороняє створення муралів на фасадах пам'яток культурної спадщини. У зв'язку з цим, Департамент видав приписи на демонтаж, вимагаючи привести фасад будівлі до належного стану.

Київська влада також пропонує альтернативні локації в міському просторі для реалізації художньої ініціативи, відповідно до ухваленого порядку та погоджень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Романюк
    Роман Романюк
    український політик, Заслужений юрист України, народний депутат України VII, VIII скликань
  • Володимир Кифлюк
    Володимир Кифлюк
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Сергій Іонушас
    Сергій Іонушас
    голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності