Арештовані рахунки фізичних осіб: як знайти свого виконавця, відеоінструкція

13:57, 6 червня 2023
Фізичні особи, у яких арештовані рахунки, можуть знайти свого виконавця у єдиному реєстрі приватних виконавців.
Арештовані рахунки фізичних осіб: як знайти свого виконавця, відеоінструкція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції України нагадало громадянам, як знайти свого виконавця фізичним особам, у яких арештовані рахунки. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Незалежно від суми виконавчого провадження, витрачати боржник наразі може до 13400 грн на місяць і лише з одного рахунку.

Якщо арештовано кошти на кількох рахунках в одному чи кількох банках — потрібно буде обрати один рахунок в одному банку, з якого можна буде витрачати кошти. Якщо виконавчих проваджень кілька — так само визначається один поточний рахунок для витрат.

Щоб визначити такий рахунок, необхідно звернутися із заявою до виконавця, який наклав арешт. Заяву можна подавати як в паперовій, так і в електронній формі.

Інформацію щодо визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій, а також про новації в організації примусового виконання рішень під час воєнного стану ми розповідали на нашому сайті. Можете знайти цю консультацію ТУТ.

Тут же вкінці знайдете зразок заяви для визначення такого рахунку.

Чи потрібно надсилати таку саму заяву до виконавців інших виконавчих проваджень?

Ні. Виконавець, якому ви надішлете заяву, сам перевірить наявність у вас інших проваджень та надішле свою постанову до інших виконавців», - сказано у повідомленні.

Як знайти свого виконавця? Деталі – у відео.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді