Коронавірус може мати інше походження: ВООЗ про початок пандемії із ринку в Ухані

16:44, 8 мая 2020
У ВООЗ не впевнені, що коронавірус поширився із китайського ринку.
Коронавірус може мати інше походження: ВООЗ про початок пандемії із ринку в Ухані
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Всесвітня організація охорони здоров'я не має підтвердженої інформації, що ринок в китайському місті Ухань був джерелом поширення нового коронавірусу. Його туди могли занести.

Про це 8 травня на прес-конференції в Женеві сказав експерт ВООЗ із зоонозних інфекцій і продовольчої безпеки Пітер Бен Ембарек, передає tsn.ua.

Експерт визнав, що ринок грав роль в поширенні коронавірусу, але не взявся стверджувати про те, що він був джерелом спалаху.

«Цей ринок точно грав якусь роль (в поширенні коронавірусу) — або як джерело спалаху, або під час її поширення. Але ми не знаємо напевно, чи був він джерелом спалаху», — наголосив він.

Ембарек не виключив, що хтось із покупців або продавців міг занести інфекцію на ринок, і згодом вона поширилася серед населення.

Вважається, що спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Однак існують інші теорії походження недуги. Так наприклад у США вважають, що новий коронавірус міг поширитися з лабораторії і був створений штучно китайськими вченими. У Пекіні, своєю чергою, всі версії, які не збігаються з офіційною партії, категорично відкидають.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Уряд США відправить до Китаю фахівців з метою виявлення походження COVID-19. 

Нагадаємо, у ВООЗ попереджають, що коронавірусом можна заразитися повторно

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва