Можливі затримки нових траншів МВФ, — аналітики Bank of America

11:35, 9 сентября 2020
Україна може згенерувати серію негативних новин через можливу затримку першого перегляду програми співпраці з МВФ
Можливі затримки нових траншів МВФ, — аналітики Bank of America
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Аналітики BofA Securities допускають можливі затримки нових траншів від Міжнародного валютного фонду і нову емісію євробондів. Про це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на компанію.

Таким чином, аналітики надають перевагу ВВП-варрантам, натомість дають рекомендацію Underweight (слабкі перспективи) за єврооблігаціями України.

«Спреди України торгуються близько до історичних середніх рівней у порівнянні з аналогами країн, що розвиваються. Однак ми стурбовані тим, що облігації можуть показувати більш низьку динаміку з урахуванням можливих затримок підтримки МВФ і потенційного випуску», — пояснюють аналітики свою позицію.

Аналітики вказують, що Україна може згенерувати серію негативних новин через можливу затримку майбутнього першого перегляду програми співпраці з МВФ stand by, запланованого на цей місяць.

Кім того, прогрес з МВФ вимагатиме повної ясності в питанні Національного антикорупційного бюро (НАБУ) після недавньої ухвали Конституційного суду і, в зв'язку з затримкою перегляду, прийняття бюджету на 2021 рік.

Вони нагадали, що Україна недавно викупила варранти і допустила можливість повторення такої операції, можливо, в "істотних" обсягах.

На думку аналітиків BofA, для такого викупу і для бюджетних цілей може бути здійснений ще один випуск єврооблігацій на $1-1,5 млрд на додаток до розміщеному в кінці липня на $2 млрд.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що буде з траншем від МВФ і виконанням маркерних вимог Меморандуму.

Крім того, Рада схвалила умови, за яких Україна отримає від Євросоюзу транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро в обмін на реформи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України