До Землі наближається 32-метровий астероїд

20:55, 10 февраля 2021
Цього тижня повз Землю пролетить астероїд, який наблизиться ближче, ніж Місяць.
До Землі наближається 32-метровий астероїд
Джерело фото: GETTY
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космосу (NASA) повідомило, що в четвер 11 лютого, повз Землю пролетить астероїд, довжина якого 32 метри. Про це повідомляє Express.

Астероїд, про який йде мова, відомий як 2021 CO, і в даний час він рухається по Сонячній системі з дивовижною швидкістю. Аналіз NASA показує, що його швидкість 11,6 кілометрів на секунду. Це означає більше 41000 кілометрів на годину.

Космічне агентство також виявило, що астероїд має довжину 32 метри, що робить його приблизно однаковим за розміром зі статуєю Христа-Спасителя в Бразилії.

За даними NASA, астероїд 2021 СО наблизиться до Землі ближче, ніж орбіта Місяця. Місяць знаходиться в середньому за 384 000 кілометрів від нашої планети.

Відстань між двома небесними тілами відома як одна місячна відстань (ЛД). NASA показало, що 2021 CO пролетить нашу планету 11 лютого на відстані лише 0,9 LDs, або 345 885 кілометрів від нас.

Проходження астероїда, який не представляє загрози для нашої планети, було класифіковано NASA як "близькоземний об'єкт" (NEO), що дозволяє їм вивчати історію Сонячної системи.

«NEO - це комети та астероїди, які підштовхуються гравітаційним притяганням сусідніх планет на орбіти, що дозволяє їм потрапляти в сусідство Землі», - заявило управління на своєму вебсайті Лабораторії реактивного руху (JPL).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що корабель Crew Dragon успішно повернувся на Землю.

А також ми повідомляли, що у зв'язку з призначенням нового віцепрем'єр-міністра з ОПК американський менеджер Антон Кульчицький став директором Прогресстех-Україна

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва